Notícies

Com puc treballar l'amor propi?

Paula Mena
08-05-2024 00:00
Com puc treballar l'amor propi?

Pot ser que alguna vegada hagis escoltat aquesta frase: “per a estimar als altres, has d'aprendre a estimar-te a tu primer”. Aquesta frase el que ens vol dir és que estimar-se a un mateix significa prioritzar-se en qualsevol situació i relació que tinguem al llarg de la nostra vida.

 

L'amor propi ajuda a conrear el teu benestar emocional, al cap i a la fi aquest concepte et porta a acceptar-te tal com ets i a estimar-te de manera incondicional. L'amor propi està format per pensaments, conductes i actituds que tens amb tu mateix. A més, et permet conèixer-te molt més a fons, és a dir, implica conèixer les parts bones i aquelles que no t'agraden tant o bé, aquelles parts que t'agradaria canviar.

 

Quan l'amor propi és sòlid, ens sentim millor amb nosaltres mateixos, amb les nostres decisions i tenim relacions més sanes amb els altres ja sigui amb les amistats, la família o la parella. Això és pel fet que ets més capaç d'establir límits, comunicar les teves necessitats de forma més clara i triar relacions que et facin sentir a gust i bé.

 

La falta d'amor propi té un gran impacte en la teva vida, com per exemple: tenir moltes inseguretats, una baixa autoestima, relacions interpersonals tòxiques, excessiva autocrítica i dificultats per a cuidar de tu mateix. D'altra banda, arribar a voler-se implica tenir un increment en el teu benestar, estabilitat emocional, t'ajuda a acceptar les teves imperfeccions i fins i tot augmentem la capacitat d'expressar les nostres emocions i connectar amb els altres.

 

Com podem treballar en el nostre amor propi?

 

1. Accepta que no ets perfecte

Generalment, ens critiquem molt a nosaltres mateixos pels defectes que creguem tenir o per errors que hàgim pogut cometre, però, no obstant això, ningú és perfecte. Quan ens jutgem a nosaltres mateixos, tendim a projectar-ho de cara als altres. Per tant, accepta't tal com ets, fins i tot amb els teus defectes.

 

2. Aprèn a establir límits

Aprendre a dir “no” en qualsevol tipus de context social implica establir límits saludables en les teves relacions interpersonals perquè protegeixes la teva salut mental, i fas el que veritablement et fa sentir més còmode.

 

3. Evita comparar-te

És molt important que no busquis l'aprovació dels altres. Això implica no castigar-te pels teus possibles errors i aprendre d'ells. L'única validació que no et farà dubtar és la de tu mateix.

 

4. Estableix relacions saludables

És crucial saber triar quines persones et fan sentir bé. Evidentment, el reconeixement és molt significatiu per a sentir-nos part d'un grup, però saber que el teu entorn et dona suport i vol el millor per a tu és fonamental per a acabar d'enfortir el teu amor propi.

 

5. Cuida de la teva salut mental i física

Igual que tens una agenda amb les teves obligacions i responsabilitats, és igual d'important tenir-les amb la teva cura personal. Pren-te el temps necessari per a escoltar-te i fer el que et faci sentir bé.

No oblidis que la psicoteràpia és una molt bona eina per a treballar l'amor propi.

 

Recorda que si necessites ajuda, estem al teu costat.

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris