11 Hàbits alimentaris interessants
Us presentem un llistat de suggerències de la nostra dietoterapueta Laia Jiménez per a practicar en relació a la nostra alimentació diària. Són més fàcils del que pugueu imaginar!
1. Deixar sortir abans d'entrar.
Res més aixecar-nos, el millor és buidar la bufeta, rentar-nos les mans i la cara i raspallar-nos les dents i la llengua sense res.
2. Desperta al teu sistema digestiu de forma suau
En dejú, després del pas anterior, el millor que li podem ficar al nostre organisme és aigua temperada, 1 o 2 gots al menys. De tant en tant, la podem acompanyar amb suc de llimona i fins i tot una cullerada d’oli d’oliva verge extra.
3. Parlant d’AIGUA
Quantes vegades heu sentit que cal beure 1'5 litres d'aigua al dia? Doncs no és cap mite, és potser el tòpic més important del món. Mínim 1'5 litres d'aigua al dia, sense comptar les infusions, ni els sucs, etc.
4. CUINAR
Sembla obvi i una ximpleria dir-ho, però hem de cuinar molt. Això significarà una gran reducció de menjar processat, la qual no és beneficiosa per a la nostra salut.
5. La FRUITA i la VERDURA com a protagonistes
Plenes de colors i de sabors, han de ser les protagonistes de tots els nostres plats (sense oblidar-nos dels altres grups d'aliments).
6. Contra més natural, millor
Som el que mengem. Ja hi ha massa contaminació que no podem evitar, però podem decidir menjar DINAR REAL, sense additius i sense conservants.
7. Practica el “tuppering”
Les carmanyoles són les millors aliades. Si cuines en quantitat i ho guardes a la nevera o congelador, evitaràs moltes temptacions de menjar qualsevol cosa.
8. Cuina de forma saludable
També podem escollir cuinar:
- Amb poca o gens sal
- Amb poc oli i que aquest sigui de qualitat
- Bullit, al vapor, a la planxa, al forn ... abans que fregit o "planxit" (= tant d’oli que al final estem fregint)
- Amb espècies millor que amb salses
- Amb amor i paciència, perquè surti més bo
9. La carn i el peix no són les úniques fonts de proteïna
De fet, menjar carn o peix cada dia és un excés. Necessitem només un 7-15% de proteïna al dia, la qual creiem que només surt dels animals. Però els llegums, la soja i altres aliments també són rics en proteïna (d'origen vegetal) i aquesta genera menys toxicitat en el nostre cos.
10. Integral abans que blanc
Integral ve d'íntegre, que significa sencer, amb totes les seves parts. Per tant, perquè un cereal sigui ric en vitamines, nutrients i fibra, ha d'estar complet. Així, els carbohidrats t’aportaran molt més que energía.
11. El mite del calci i la llet
Ametlles, soja i derivats, bròquil, col, llavors (sèsam integral, xia, rosella), llegums ... també són aliments rics en calci. No abusem dels lactis, són molt inflamatoris i mucolítics. En el següent vídeo la Dietoterapeuta Laia Jiménez explica algunes idees bàsiques sobre alimentació saludable.
Compartir
Demana la teva cita
Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.
C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona Ubicació i horaris