Notícies

Com evitar el Síndrome del Treballador Cremat o "burnout"?

Paula Mena
28-09-2023 00:00
Com evitar el Síndrome del Treballador Cremat o "burnout"?

Després d'haver estat en un núvol màgic on l'esgotament del dia a dia semblava pràcticament un somni llunyà i on la falta de somni resultava ser completament inimaginable, arriba a tornar la rutina de treball. Desitjant així, que arribi el cap de setmana per a poder descansar.

La volta al treball no sols implica tornar a una rutina laboral, sinó que moltes vegades poden aparèixer les mateixes pors i inseguretats que pensàvem haver superat durant les vacances.


Qui no ha sentit alguna vegada tenir la sensació d'emportar-se el treball a casa, sense poder desconnectar i tornar "al món ideal" de l'oci i temps lliure?

Si actualment, et sents esgotat tan física com mentalment, et trobes irritat amb els altres, estrès prolongat o sents un gran descens en la teva eficàcia laboral i desmotivació, pot ser que estiguis patint el Síndrome de "burnout" o també conegut com el Síndrome del Treballador Cremat...

Avui, en el blog us donarem uns consells per a evitar la famosa Síndrome del treballador cremat o "burn" per a aprendre a desconnectar del treball i fer-lo més suportable.

7 consells per a evitar la Síndrome del treballador cremat o "burn" per a mantenir una bona rutina de treball.

1. Identifica que et causa estrès.
És molt important saber identificar quins són els motius què et causen estrés, per a així saber com respondre davant aquestes situacions. Recomanem, escriure un diari durant diverses setmanes per a poder facilitar saber quins són els motius de la teva ansietat.

2. Tria una prioritat i estableix les teves pròpies fites.
Reflexiona sobre el que vols que succeeixi enguany, com per exemple canviar de carrera professional, ascendir, prioritzar el teu oci, etc. Per a poder així establir les teves pròpies metes diàries o mensuals, tenint en compte el ritme que tu necessitis per a realitzar-les.

3. Busca temps per a les teves necessitats no laborals.
Per a combatre l'estrès és molt important que complaguis les teves necessitats físiques (bon horari de son, bona alimentació...), socials i afectives. Gestiona els teus horaris per a veure als teus amics i acomplir activitats que t'agradin i et motivin.

4. Posa els teus propis límits i assumeix el treball que pots abastar.
Encara que vulguem, a vegades no podem abastar totes les tasques. Cal aprendre a posar límits i dir "no" quan et demanin fer alguna cosa que excedeixi la teva capacitat o jornada laboral. El teu oci i temps lliure també són les teves obligacions.

5. Organitza la teva agenda.
Intenta anticipar-te a totes aquelles situacions que poden generar-te alts nivells de frustració i estrès. Organitza el teu horari anotant les tasques que has de dur a terme en un termini determinat, i poder així, distribuir el teu treball de forma en el qual hi hagi temps a tot sense atabalar-te a última hora.

6. Si fas teletreball, planifica la teva jornada i estableix uns horaris.
És important, mantenir una rutina saludable d'horaris i per a això, planifica la teva jornada laboral segons el teu rendiment, com si estiguessis en una oficina, incloent-hi descansos laborals.

7. Relaxa't i cuida't.
Aprendre a gestionar la frustració és una tasca difícil, per això és important saber com mantenir la calma per a així controlar aquelles situacions que ens puguin produir ansietat.
Finalment, i no menys crucial, no et deixis mai a tu mateix@ per a més tard. Cuida molt la teva salut mental i física.

Compartir

Demana la teva cita

Posem a la vostra disposició assessorament psicològic puntual per via telefònica, presencial o online. Pots omplir el següent formulari, el qual és totalment confidencial i serà dirigit a un professional del nostre equip.

En compliment del deure informar als interessats de les circumstàncies i condicions del tractament de les seves dades i dels drets que li assisteixen, posem a la seva disposició la següent informació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES

RESPONSABLE DEL TRACTAMENT

Responsable: María Isabel Roldan Andrade - CIF: 38090658J Dir. Postal: C/ Vila I Vila Nº 31-33 Bajos, 08004 Barcelona

FINALITAT

Gestionar la seva consulta/petició i donar una resposta a la mateixa.

LEGITIMACIÓ

El seu consentiment

DESTINATARIS

Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en els quals existeixi una obligació legal o comunicació necessària per donar contestació a la seva consulta.

DRETS

Pot exercir els seus Drets a accedir, rectificar, oposar-se, limitar, portar i suprimir les dades davant el responsable del tractament; a més d'acudir a l'autoritat de control competent (AEPD).

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Pot consultar la informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals aquí.

C/ Vila i Vilà, 31-33, 08004 - Barcelona      Ubicació i horaris